Trots op wat er al bereikt is

Dankzij de gulle gaven van onze donateurs hebben we de afgelopen jaren het nodige voor bewoners kunnen aanschaffen en realiseren. Denk aan attributen voor de snoezelruimte, meubilair voor de kinderboerderij, een speciale tandem voor fietstochtjes, speel- en beweegtoestellen en computers voor bewoners. Ook hebben we terrassen en tuintjes bij woningen opnieuw kunnen inrichten.

Hieronder kun je enkele van deze verhalen lezen

Geluidsinstallatie Boerderij

Muziek is belangrijk voor onze bewoners, en zorgt voor veel leuke, mooie momenten. En voor verbinding. Zo is er elke zaterdag en zondag is op de boerderij een café-middag voor bewoners en andere geïnteresseerden. Tijdens deze middagen wordt er volop muziek gedraaid. Ook is er elke vrijdag onder de overkapping een kampvuur, waar gezellig samen wordt gezeten en ook daar is muziek een belangrijk element.

Dankzij sponsoring van de vrienden van Maasveld hebben we op de boerderij een nieuwe installatie kunnen plaatsen.

De klussenbus

Dankzij het steunfonds Vrienden van Maasveld is er afgelopen jaar een Klussenbus aangeschaft. Met de bus gaan onze cliënten onder begeleiding op pad om te helpen bij klusprojecten in de buurt. Zo is de bus onder andere ingezet bij het MVV-project, het Velorium Outdour Sports & Bikepark Gronsveld en de Plus in Heugem.

Onlangs is de bus bestickerd en zo duidelijk herkenbaar voor iedereen! Samen met een aantal cliënten zijn we de sponsoren (Zuid Lease – Stichting Kannunik Salden- Sint Clement Stichting) gaan opzoeken om het eindresultaat te laten zien en hun te bedanken voor hun bijdrage!

De droom van Danielle

In 2016 ontstond het plan om een nieuw zwembad voor bewoners in Maasveld te bouwen, op de plek van het vroegere zwembad dat gesloopt moest worden omdat het niet meer aan de huidige eisen voldeed.  Om er een bad van te maken dat volledig geschikt was om door de bewoners gebruikt te worden, kwam Maasveld een bedrag tekort van € 445.000. Daarvoor deed Maasveld een beroep op het steunfonds.

Onder het motto ‘De droom van Daniëlle’ werd een grote sponsoractie opgezet. Begin 2019 was het bedrag binnen en kon het zwembad gerealiseerd worden. Inmiddels is het bad niet meer weg te denken bij Maasveld en maken bewoners en verwanten er dagelijks dankbaar gebruik van. Een mooi voorbeeld van hoe we het leven van de bewoners samen aangenamer kunnen maken.